Index  Profiel  Hulp  Zoek  Actieve discussies  Aanmelden  Registreer 

Index / Onderdak, verzorging en hulp / Ongelukkig door zorg?
Rafaela


Door Rafaela - Zaterdag 6 november 2010, 00:11

Hallo forum,

We hebben een probleem. Mijn moeder wou altijd graag thuisblijven wonen en niet naar een verzorgingstehuis. Maar nu ligt ze in het ziekenhuis en vindt men dat zelfstandig niet meer kan. Dat ziet ze nu wel in, omdat ze nogal eens valt e.d., en zwakker is geworden, maar het probleem is dat de gedachte alleen al aan verzorgingstehuizen haar ongelukkig lijkt te maken. Misschien omdat het haar een afgeschreven gevoel geeft, terwijl vrienden en familie nog thuis kunnen blijven wonen.

Nu ben ik op de valreep gaan kijken en zoeken. Hopeloos overal ellenlange wachtlijsten van jaren. Kreeg vandaag ergens een rondleiding waar het sneller kan en zag meteen dat het niet geschikt was. Een veel te kleine kamer, neonlicht op de gangen (kan ze niet tegen omdat ze slechtziende is geworden, verblindt haar, ook nog eens erg ongezellig dat licht), het knopje in de lift met de nummers van de etages was praktisch onleesbaar, wel logeergelegenheid maar die was al maanden vooruit volgeboekt, dus bijna huilend kwam ik thuis. Was er de hele dag voor op pad geweest, eigenlijk voor niets dus.

Een prutser voel ik me, dat het nu zo gaat en weet niet waar te zoeken. Niemand weet iets.

Je wilt het beste, maar hoe? Makelaars?

Weet u een tip of advies? Aanleunwoningen met brug naar verzorgingstehuis bijv., zodat ze niet te ver hoeft te lopen? Woont in het Westen van het land en haar inkomen is best redelijk goed. Het liefst wil ze twee kamers, hoeft niet echt luxe te zijn en erg groot, maar gewoon leefbaar, en niet te druk. Het lijkt een heel eisenpakket maar toch.....zo eindigen, neen... Zou ook in de buurt van haar moeten wonen, handje helpen, met wat hulp, help haar al jaren maar voor mij werd het ook te zwaar, maar zo, als het maar opgelost wordt. Het is zo naar!

Met dank,

Rafaela.  Start een nieuw topic in Onderdak, verzorging en hulp

Cloud Servers