Index  Profiel  Hulp  Zoek  Actieve discussies  Aanmelden  Registreer 

Index / Werken / promotieonderzoek online hersentraining (Amsterdam e.o.)
jessikaTAPASS


Door jessikaTAPASS - Dinsdag 20 mei 2014, 16:17

Beste mensen,

Ik ben promovenda bij de afdeling neuropsychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Bij mijn onderzoek probeer ik erachter te komen of online hersentraining een mogelijkheid biedt om achteruitgang van het brein tijdens veroudering terug te dringen, en voor welke mensen dit geldt.

Ik ben hiervoor nog op zoek naar mensen van 60 tot 85 met een computer, die bereid zijn om 12 weken lang (5 dagen per week 30 minuten) de training te doen. Hiervoor komt u twee keer naar de Universiteit voor een paar uur om een aantal tests en taken te doen. Het is daarom fijn als u in om rondom Amsterdam woont. De training zelf kunt u geheel thuis doen.

Wanneer u traint is flexibel en kunt u zelf indelen. Ook de data waarop u naar de UvA komt, zijn flexibel en regelen we uiteraard in overleg met u.

Van een groot aantal mensen willen we ook (voor- en na de training) MRI-scans afnemen om de eventuele veranderingen in de hersenen te kunnen meten. Dit is een procedure die niet invasief is (dwz. u loopt er geen schade door op, en er wordt geen contrastvloeistof gebruikt). U hoeft tijdens de scan niets te doen, we maken plaatjes van uw hersenen terwijl u naar een film kijkt. Wilt u dit niet, of heeft u metaal in uw lichaam, dan kunt u toch meedoen aan de rest van de training zonder MRI.

Wilt u een bijdrage leveren aan de wetenschap over ons brein? En wilt u gedurende 12 weken een dagelijkse training volgen en iets te weten komen over hoe u uw hersenen gezond kunt houden?

We bieden o.a. een kleine onkostenvergoeding plus onbeperkte levenslange gratis hersentraining via onze trainingswebsite, en u kunt bij ons terecht voor tips over gezond leven. Wanneer u meedoet aan de MRI-scans krijgt u tevens 25 euro.

Wanneer alle data is geanalyseerd zullen we een informatiemiddag organiseren om alle deelnemers de resultaten van het onderzoek mee te delen en uit te leggen.

U kunt mij op het forum een bericht sturen, of contact met mij opnemen via jessika@tapass.nl of 020 525 6921 voor meer informatie, of om u aan te melden. Natuurlijk zijn uw vrienden, kennissen en familie ook altijd welkom!

Alvast bedankt!

groet, Jessika


oma-beuntjes


Deze gebruiker heeft MSN Messenger
Door oma-beuntjes - Maandag 16 juni 2014, 21:51

opfocken jonge


__________
Ik ben de hippe oma van Gelderland!
  Start een nieuw topic in Werken

Cloud Servers